Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 64 vendég böngészi
Újabb baloldali vereség az Európai Parlamentben Nyomtatás E-mail
2011. április 12.

Az Európai Parlament baloldali és liberális frakciói hétfőn újabb politikai támadást kíséreltek meg Magyarország ellen. Bár az alkotmányozás egy ország kizárólagos nemzeti hatáskörébe tartozik, amelyet José Manuel Barroso is egyértelműen megerősített, a baloldali és liberális frakciók ennek ellenére megpróbálták az EP egyik szakbizottságának napirendjére vetetni a magyar alkotmányozás kérdését - olvasható az Európai Parlament Magyar Néppárti Képviselőcsoportjának közleményében.

 

Mint írják: az akció kezdeményezője a liberális frakció és Göncz Kinga EP-képviselő volt, aki a szocialista frakció nevében állt ki a példátlan kezdeményezés mellett. A javaslatot a szakbizottság nagy többséggel leszavazta, a baloldali támadási kísérlet így megbukott. A szocialisták brüsszeli hazugsággyára azonban tovább üzemel.

 

Mint ismeretes, az EP múlt heti plenáris ülésén José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke a magyar alkotmánnyal kapcsolatban egyértelműen leszögezte: az alkotmányozás teljes egészében egy ország lakosságára és intézményeire tartozik. Brüsszeli megerősítést is kapott tehát, hogy az alkotmányozás kizárólagos nemzeti hatáskörbe tartozik, a nemzeti szuverenitás része.

 

Ennek ellenére, a liberális, szocialista, kommunista és zöld frakciók az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának hétfői ülésén megkísérelték napirendre vetetni, hogy a szakbizottság vitát folytasson a magyar alkotmánytervezetről. A vita nyilvánvaló célja Magyarország újbóli politikai célkeresztbe állítása lett volna. A szakbizottsági ülésen jelenlévő józan EP-képviselők azonban nagy többséggel leszavazták a javaslatot.

 

A napirendre vétel egyik kezdeményezője az a Göncz Kinga volt,aki a médiatörvény kapcsán január elején Magyarország uniós szavazati jogának megvonásával fenyegetőzött, s aki annak a magyar szocialista delegációnak a tagja, amely minden európai fórumon csúsztatásokkal és hazugságokkal igyekszik lejáratni a magyar uniós elnökséget és Magyarországot.

 

Múlt héten Göncz Kinga az európai romastratégia vitája kapcsán a nemzetközi sajtónak eljuttatott angol nyelvű közleményben Magyarországot szélsőjobboldali csoportok által rettegésben tartott államnak állította be. Kétszínű magatartás, hogy a közleményt szlovák párttársával, Monika Flasikova-Benova-val együtt adta ki, aki annak a szlovák szocialista pártnak (SMER) a képviselője, amely korábban a szélsőségesen nacionalista és kirekesztő Jan Slota által vezetett Szlovák Nemzeti Párttal (SNS) együtt kormányzott, s mely koalíciós kormány a felvidéki magyarsággal szembeni súlyos jogcsorbító intézkedéseket hozott (pl. szlovák nyelvtörvény).

 

Kétszínű magatartás, - fogalmaznak a közleményben -, hogy míg a szocialisták az alaptörvénnyel kapcsolatos országgyűlési vitában nem vesznek részt, addig európai fórumokon - vagy körlevelek, sajtónyilatkozatok formájában - hazugságokkal és csúsztatásokkal folyamatosan az ország lejáratásán dolgoznak.

 

A Magyar Néppárti Képviselőcsoport ismételten felszólítja a baloldali erőket, hagyjanak fel azzal, hogy politikai célokból Magyarország ellen uszítják az uniós intézményeket és a nemzetközi közvéleményt - zárul a közlemény.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.