Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 97 vendég böngészi
Új alkotmánya van az országnak | +videó Nyomtatás E-mail
2011. április 18.

262 igen, 44 nem és egy tartózkodás mellett elfogadta az Országgyűlés az új alaptörvényt.Ez az alaptörvény legitim, nemzeti, nem kirekesztő, ellenben integráló, hagyománytisztelő, de a jövőbe tekintő, tiszteletreméltó alkotás - hangsúlyozta Kövér László a zárószavazás után.

 

Az új alaptörvény magyar, de mint a magyar nemzet ezer esztendeje, befogadó - jelentette ki Kövér László a zárószavazást követően, hozzátéve: az új alkotmány egyenjogú, államalkotó közösségeknek tekinti az országban élő nemzetiségeket.

 

 

Az Országgyűlés elnöke kiemelte, hogy az új alaptörvény történelmünk és civilizációnk alapjaként fogadja el a kereszténységet, biztosítva ugyanakkor mindenki számára a lelkiismereti szabadságot. Mint mondta, az emberi és polgári jogokat az Európai Unió Alapjogi Chartája alapján állapítja meg, valamint szót ejt az emberek önmaguk, családjaik és közösségeik iránti felelősségéről és kötelezettségeiről is.

 

Ez az alaptörvény legitim, nemzeti, nem kirekesztő, ellenben integráló, hagyománytisztelő, de a jövőbe tekintő, tiszteletreméltó alkotás - hangsúlyozta.

 

fotó: fidesz.hu

 

Kövér László beszéde végén köszönetét fejezte ki az állampolgároknak és közösségeiknek, a szakembereknek és műhelyeiknek, a konzultációs testület minden tagjának, valamint minden képviselőnek, aki részt vett hazánk új alkotmányának a megalkotásában.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.