Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 86 vendég böngészi
Újabb lakásmutyi a HM-nél - Csampa feljelentést tett Nyomtatás E-mail
2011. április 22.

A most kipattant botrányban egy III. kerületi ingatlant "járattak meg" a tárca, a HM EI Zrt., a Mester Nívó Kft. és a Fischer-Bau közreműködésével, mintegy 15 millió forintos kárt okozva az államnak. Tovább árnyalja az ügyletet, a minisztérium volt helyettes-államtitkárának szerepe, aki annak ellenére, hogy már rendelkezett saját tulajdonú lakással, kérelmet adott be a San Marco utcai ingatlan bérlésére, melyre pozitív választ kapott a tárcától, és azóta is az ingatlanban él.

 

fotó: fidesz.hu

 

A fideszes politikus az ügy részleteit ismertetve elmondta: Dr. Fehér József a tárca akkori helyettes-államtitkára által írt kérelmében foglaltak nem indokolták az engedélyezést és nincs szó arról sem a kérelemben, hogy mi lesz a már megvásárolt Ágoston utcai lakással.

 

Csampa hozzátette: a kérelem indokának minimuma az lett volna, hogy felajánlja a bérelt lakás helyett a magántulajdonú, volt HM kezelésű lakását, hiszen a feleségével együtt költöztek az új bérelt ingatlanba. Azaz a helyettes-államtitkár annak ellenére adott be kérelmet kedvezményes szolgálati lakás bérlésére, hogy már rendelkezett saját tulajdonú ingatlannal Budapesten. Kérdésre válaszolva Csampa elmondta: Fehér József a lakást nem megvásárolta, hanem bérlőként él benne jelenleg is.

 

A képviselő emlékeztetett: az ingatlan bérbeadására vonatkozó kérelmet még 2004-ban terjesztette Csák Gábor ezredes Juhász Ferenc miniszter elé. Ezt a 153 négyzetméteres ingatlant ajánlotta a Mester Nívó Kft eladásra 72 millió forintért. Azonban ez a lakás a cég ajánlattételekor még a HM EI Zrt. tulajdonában volt. A Mester Nívó Kft. egy nappal korábban vásárolta meg az ingatlant, mint ahogy azt a HM-nek tovább értékesítette.

 

Ebből az következik, hogy még akkor sem volt a cég tulajdonában a lakás, amikor az adásvételi szerződést a tárcával megkötötte. Egy másik meghatalmazás arról tanúskodik, hogy az ügylet minden szereplője előre tudta, hogy a tulajdonjog átruházások sorozatával lehet a HM költségvetéséből extraprofitra szert tenni.

 

Tovább ismertetve az ügyet Csampa elmondta: 2003 decemberében a HM EI Zrt. a fent említett ingatlant a Fischer-Bau-tól vette meg 56.343.000 forintos vételárért. A HM ekkor már jóváhagyta a vezetői lakás megvásárlását. Miután a Mester Nívó Kft. már felajánlotta a lakást és a garázst 72 millió forintért, csak azután vette meg 65 millió forintos vételáron. A szereplők így mintegy 15 millió forinttal károsították meg az államot - szögezte le a képviselő. Csampa Zsolt megemlítette: információi szerint a korábbi bejelentések alapján három másik HM-es lakásügyben - köztük abban, amelyben Havril András volt vezérkari főnök lehet érintett - már elrendelték a nyomozást.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.