Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 84 vendég böngészi
"Világos és határozott választ kell adni" Nyomtatás E-mail
2011. április 27.

 

Sokan a hatóságokéhoz hasonló egyenruhában azt a látszatot keltik, hogy közbiztonság megteremtését célzó tevékenységet végeznek, pedig arra nincs felhatalmazásuk - hangsúlyozta Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján a parlamentben a szerdai kormányülés után. Hozzáfűzte: az "egyenruhás bűnözés" jelenségére az államnak világos és határozott választ kell adnia.

 

Új bűnözési forma jelent meg hazánkban, ez az "egyenruhás bűnözés": sokan a hatóságokéhoz hasonló egyenruhában azt a látszatot keltik, hogy közbiztonság megteremtését célzó tevékenységet végeznek, pedig arra nincs felhatalmazásuk - jelentette ki Szijjártó Péter. Hozzátette: az embereket meg kell védeni, a magyar államnak erre világos és egyértelmű választ kell adnia, ezért Orbán Viktor miniszterelnök a Büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítására tett javaslatot.

 

Eszerint kettő, illetve három év börtön szabható ki az "egyenruhás bűnözőkre". Két év börtönnel sújtható az, aki a közbiztonság megteremtését célzó tevékenység látszatát kelti, ezzel másokban félelmet keltve; három év börtönbüntetés járhat annak, aki a közösséggel szemben fenyegető akciót szervez, vagy abban részt vesz.

 

A miniszterelnök szóvivője emlékeztetett: "az első pofont már a múlt hét pénteki rendeletmódosítással megkapták a félkatonai szervezetek". Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök aláírta azt a kormányrendeletet, mely szerint, ha valaki polgárőrnek adja ki magát, vagy "polgárőr-tevékenységnek látszó tevékenységet végez a rendőrséggel való egyeztetés nélkül", akkor az szabálysértésnek minősül, a rendőrség fellép, eljárást folytat le, szankcionál, és százezer forintig terjedő bírság is kiszabható.

 

A miniszterelnök azt kéri, hogy javaslatát minél rövidebb időn belül tárgyalja a Parlament, ebben számít a Fidesz frakcióvezetőjének segítségére - szögezte le Szijjártó. Hozzátette: a javaslat tárgyalásakor ki fog derülni, hogy az ellenzéki pártok a rendbontók vagy a törvényesség oldalán állnak.

 

A rendőrség mindenki ellen megteszi a szükséges intézkedéseket, aki részt vett az éjszakai gyöngyöspatai verekedésben - közölte a miniszterelnök szóvivője Pintér Sándor belügyminiszter szavait tolmácsolva.

 

Arra az újságírói kérdésre, hogy az LMP szerint az ünnepek alatt azért kellett elutaztatni a romákat Gyöngyöspatáról, mert életveszélyben voltak, a szóvivő úgy válaszolt: ha az LMP-sek ilyet mondanak, akkor hazudnak. "Mindenki provokál, aki arról beszél, hogy evakuálásról volt szó, hiszen maga a Vöröskereszt tette világossá, hogy egy korábban szervezett üdülésre azon a napon utaztak el családok a településről, amikor ezek a híresztelések megjelentek."

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.