Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 97 vendég böngészi
Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Gyurcsányt Nyomtatás E-mail
2011. április 29.

Hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, gyanúsítotti kihallgatása érdekében kérte a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését - közölte a Legfőbb Ügyészség.

 

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 2009. áprilisa óta folytat nyomozást összefüggésben egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok cseréjével. A nyomozás során eddig öt gyanúsítottat hallgattak ki.

 

A Legfőbb Ügyészség a csütörtökön az indítványról írásban értesítette Gyurcsány Ferencet. Az ügyben további gyanúsítások és eljárási cselekmények várhatók.

 

Gyurcsány Ferenc a Facebookon jelezte, lemond mentelmi jogáról.

 

"A Legfőbb Ügyészség mentelmi jogom felfüggesztését kezdeményezte. Ahogy korábban ígértem, lemondok mentelmi jogomról. Arra kérem a parlamentet, hogy adjon ki az ügyészségnek" – írta a szocialista politikus, hozzátéve: a tájékoztatás szerint hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A volt kormányfő – mint fogalmaz – csak feltételezni tudja, milyen ügyben, de az értesítésben megnevezett büntetőügy a sukorói kaszinóberuházást fedi. "Ha a bíróságon kell megküzdeni önmagamért, politikámért, vagy éppen politikai ellenfeleimmel, hát legyen. Állok elébe" – írta Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalon.

 

Az LMP 2009 októberében jelentette fel a volt kormányfőt hivatali visszaélés miatt. A legfőbb ügyészhez címzett feljelentésében a párt arra hivatkozott, hogy a sukorói King's City-beruházást kiemelt jelentőségűvé nyilvánító jogszabály előkészítése során megszegték a nyilvánosságra és az állampolgárok bevonására vonatkozó törvényi rendelkezéseket.

 

(index.hu)

 

Hozzászólások

 
0 #1 Bíró Sándor 2011-05-05 14:43
Évek Óta aktuális . Nem is érthető, hogy miért maradtak el a vádemelések.
A fővád az ország tönkretétele, a gazdaság szétesése .Aztán az 2006 évi brutális rendőri akcióra ki és kik adtak felhatalmazást. Az államadósság óriássá dagadt mértéke . Ezekhez képest a sukorói ügy és az ellopott vagyon, szinte pitiáner ügyek.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.