Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 12 vendég böngészi
Lázár: Köszönöm a bizalmat! | +videó Nyomtatás E-mail
2011. május 10.

 

A frakció ismét kitüntetett a bizalmával, és megválasztott a Fidesz frakcióvezetőjének, ezért hálás vagyok, és igyekszem ezt a bizalmat a következő időszakban megszolgálni- jelentette ki Lázár János, miután hétfő este újraválasztották a Fidesz frakcióvezetőjének. A szavazás előtt Orbán Viktor azt mondta: a frakció munkájának biztos fokmérője az időközi választások eredménye.

 

Lázár János

 

A szavazást követő sajtótájékoztatóján a régi-új frakcióvezető úgy fogalmazott: "igyekszem ezt a bizalmat a következő időszakban megszolgálni. Elsősorban a kormány és a parlamenti többség előtt álló igen kemény törvényhozási időszakban szeretnék jó közvetítő és az együttműködés szervezője lenni."

 

 

Mint mondta, köszönettel tartozik minden parlamenti képviselőtársának a Fideszben és a KDNP-ben, de az ellenzéki pártoknak is megköszönte, hogy az elmúlt egy év sikeres munkáját közösen elvégezhették. Azt remélem, hogy a frakció jó partnere volt a kormánynak, és egy nehéz, de sikeres esztendőt tudhatunk magunk mögött - tette hozzá Lázár János.

 

"Mindig biztos politikai hátországot nyújtott a frakció"

 

Orbán Viktor miniszterelnök köszönetét fejezte ki a Fidesz-frakciónak hétfőn este a párt frakcióvezető-választása előtt, azért, hogy sikerült helyt állnia egy kényes és nehéz ügyben, vagyis a különadó ügyében.

 

Választmány

 

A frakció munkájának biztos fokmérője az időközi választások eredménye - szögezte le a kormányfő. Hozzátette: az elmúlt két-három hónapban, amióta "rögösebb a kormánypártok útja", azóta is jó eredménnyel zárultak az időközi választások a kormányzó pártszövetség szempontjából.

 

Összegezve a frakció elmúlt egy éves munkáját, Orbán Viktor rámutatott: "nem tudnánk ilyen nehéz döntésekkel a hátunk mögött begyűjteni az emberek 40-45 százalékának támogatását, ha frakció nem végezte volna kiválóan a munkáját".

 

Az újraválasztott frakcióvezető

 

A kormányfő emlékeztetett: a frakciónak nagyon zavaros struktúrában kellett megkezdenie a munkáját, teljesen új és szokatlan feladatok nyomták jó néhány képviselő vállát. Politikai és szakmai szempontból rendkívül nehéz év áll mögöttünk - fogalmazott a miniszterelnök. Magyarázatképp kifejtette: a kormánystruktúra átalakítása, a nagyszámú kétharmados törvények megalkotása, és a teljesen új rendszerű középszintű közigazgatás kialakítása egyenként önmagukban is megterhelő feladatot jelentettek.

 

Beszédében hangsúlyozta: nem emlékszik olyan kormányra, ami megközelítőleg is annyit vállalt volna, mint a jelenlegi kabinet, ehhez pedig mindig biztos politikai hátországot nyújtott a frakció. Hasonló nagyságrendű munkát csak a rendszerváltás utáni első kormánynak kellett elvégeznie - szögezte le.

 

A stílus kérdéséről szólva a kormányfő úgy fogalmazott: összességében a frakció stílusa, az a kultúra, amit maga körül megrajzol, az szintén elismerésre méltó. Kétharmaddal meglehetősen nehéz egy rendszeresen provokáló ellenféllel szemben az együttműködés szellemében válaszolni, azonban az arrogancia és nagyképűség vádját sikerült elkerülni - fűzte hozzá.

 

Lázár János teljesítményét méltatva Orbán Viktor kiemelte: semmi okuk nincs arra, hogy változtassunk a frakcióvezető személyén. Abban a vezetési struktúrában és személyi munkamegosztásban érdemes folytatni a munkát, amivel idáig elérkeztünk - mondta, hozzátéve: ezért Lázár Jánost javasolja ismét a Fidesz frakcióvezetőjének.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.