Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 109 vendég böngészi
Családi nap és jótékonyság a víztoronynál Nyomtatás E-mail
2011. május 12.

Május utolsó hétvégéje minden évben a gyermekeké. Újpest Önkormányzata idén kibővíti az ünnepeltek körét és Családi napot szervez a víztorony melletti parkban. Az esemény újabb hagyományt teremt a településen, eddig ugyanis nem volt ilyen fesztivál. Május utolsó hétvégéje más érdekességet is kínál: pénteken és szombaton éjszakára díszkivilágítást kap Újpest emblematikus épülete, a víztorony.

 

Nem csak kulturális, szórakoztató és gyermekműsorokkal, de sportprogramokkal is várják a látogatókat május 28-án. Az egész napos rendezvényen az újpestiek találkozhatnak az Erkel Gyula Zeneiskola növendékeivel, akik délelőtt fél 11-től mutatják be tudásukat a színpadon, de jelen lesz a Helen Doron nyelviskola, a Szigeti József Utcai általános iskola, és Harsányi Gábor Kommunikációs Stúdiója is, sőt a publikum megtekintheti a Máguspárbajt is Kondákor Zsófival.

 

Családi nap

 

Az egészen kicsiket lufihajtogató, és zsonglőrbohóc várja, de golyalábasok, Nyuszimese, ugrálóvár, körhinta, arcfestés, és kézműves foglalkozások is gondoskodnak majd felhőtlen szórakozásukról. A bátrabbak – és a már nem olyan kicsik – kapurarúgásban, dekázásban, ügyességi játékokban de szellemi vetélkedőkben, sakkban, társasjátékokban is összemérhetik tudásukat.

 

Este sztárparádé várja a látogatókat. A fellépők sorát a Megasztárból megismert Patai Anna kezdi, 17.00 órakor, majd Újpest fenegyereke a videomegosztókról már jól ismert és sikeres Curtis lép színpadra. Őt a szintén megasztáros Brasch Bence követi. Az est csúcspontja Zoltán Erika koncertje lesz.

 

Wintermantel Zsolt, polgármester elmondta, a rendezvény célja, hogy tovább erősítse az újpestiség érzését az itt élőkben, segítsen még jobban összekovácsolni az újpestiek büszke, lokálpatrióta közösségét, és az, hogy segítő kezet nyújtson a rászorulóknak. Ennek érdekében Wintermantel Adrienn, a polgármester felesége részvételével tombolasorsolás is lesz. A tombola bevételével a hátrányos helyzetű gyermekeket támogatják, ahogy azzal is, hogy a nehéz sorsú gyermekek számára még a fagyi is ingyen lesz majd.

 

A Családi Napon mutatkozik be a nemrég útjára indított kezdeményezés, az Újpest ajándékbolt is. A polgármester ugyanis a fáklyás ballagáson hirdette meg azt az emblématervező pályázatot, amelynek célja, hogy cool, trendi logót tervezzenek a fiatalok a városrésznek. Olyat, ami az ő ízlésvilágukat tükrözi, olyat, ami a tizenévesek érzéseit fejezi ki Újpest iránt. Az erre a pályázatra a rendezvényig beérkezett munkákat különböző ajándéktárgyakon jelenítik majd meg, amelyek először a Családi Napon lesznek láthatók. Sőt, megnyerhetőek is, hiszen aki a helyszínen kitölti a regisztrációs lapot, Újpest logós ajándékot kapnak és a június elején megrendezésre kerülő Folkfesztiválon részt vesznek egy sorsoláson is, amelyen értékes nyeremények gazdái lehetnek.

 

(ujpest.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.