Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 78 vendég böngészi
Rétvári: Bízom benne, hogy magyarázatot adnak az ellenzéki pártok Nyomtatás E-mail
2011. május 18.

 

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy mindegyik ellenzéki párt 2010-es választási programjában szerepelt a negyvenes éveikben járók kedvezményes nyugdíj lehetőségeinek felülvizsgálata. Rétvári Bence az MTI-nek azt mondta, hogy egy év alatt 180 fokot fordult az MSZP, az LMP és a Jobbik véleménye is a korai nyugdíjba vonulás kapcsán.

 

A kereszténydemokrata politikus felidézte, hogy az MSZP választási programja a 10. oldalon azt tartalmazta 2010-ben: "Százezrek menekültek nyugdíjba, sokan azóta is a feketepiac, az alkalmi munkák és a munkanélküliség körforgásában élnek. A magyar gazdaság legnehezebb feladata az ő visszavezetésük a munka világába. Külön programot akarunk az 50-es és afölötti korosztály foglalkoztatására, újragondoljuk az idősebb kori munkavégzés lehetőségeit."

 

A politikus közlése szerint az LMP egy éve azt írta a választási programjának 101. oldalán: "A bizonyos ágazatokhoz, foglalkozásokhoz kötődő, automatikusan járó korai nyugdíjba vonulás lehetőségét csökkenteni kell". A Jobbik választási programjának 34. oldala fogalmazott talán a legegyértelműbben: "az alaptalan vagy indokolatlan korengedményes és rokkantsági ellátásokat felülvizsgáljuk" - emlékeztetett.

 

Rétvári Bence szerint szintén hangsúlyos volt mindegyik párt programjában a közbiztonság javítása. Most mégis ellenzik, hogy a közrendvédelmi feladatok ellátásában tízezres nagyságrendben jelenjenek meg jól képzett volt fegyveres és rendvédelmi dolgozók.

 

A KDNP alelnöke azt mondta, felelőtlenül politizálnak azok a pártok, melyek számára csak egy alapelv létezik: a kormány politikájának ellenzése. Ennek érdekében a saját maguk által leírt programjukkal ellentétes véleményt fogalmaznak meg most. Bízom benne, hogy magyarázatot adnak az ellenzéki pártok a véleményük ilyen gyors és radikális megváltoztatására. Ellenkező esetben önmagukat hiteltelenítik - fogalmazott a kormánypárti politikus.

 

Rétvári Bence úgy látta, az ellenzék pálfordulásából is jól látszik, hogy nem a súlyos és hosszú távú társadalmi problémák megoldásában érdekeltek. Sem az öregségi nyugdíjkifizetések biztonsága, sem a közrend javítása, sem a foglalkoztatás növelése nem olyan súlyú érdek, ami miatt túl tudnának lépni az aktuálpolitikai zavarkeltésen, megtévesztő rémhírkeltésen - mutatott rá.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.