Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 69 vendég böngészi
Orbán: Fontos lépés az erős Magyarország felé vezető úton Nyomtatás E-mail
2011. május 24.

A magyar kormánynak mindig ki kell állnia a magyar emberek érdekeiért. Ezt tettük a mai napon és ezt fogjuk tenni a jövőben is - hangsúlyozta Orbán Viktor.

 

A kormányfő kiemelte: ez több volt, mint vásárlás, ez egy nehéz küzdelem volt. Egy év kemény tárgyalássorozat és egyeztetés után sikerült nyélbe ütni a megállapodást. Fontos lépést tettünk az erős Magyarország felé vezető úton, hiszen egy ország sem lehet erős, ha teljesen kiszolgáltatott a teljes energiaellátása - hangsúlyozta. Nemzetstratégiai szempontból az egyik legerősebb, és közép-európai szinten is meghatározó nagyvállalatunkat, a MOL-t sikerült biztonságba helyezni – szögezte le a miniszterelnök.

 

Orbán Viktor

 

Hazánk és a térség megújításának egyik kulcsa az energiafüggőség csökkentése és a nemzeti ipar újjáélesztése. Erős magyar és közép-európai vállalatokra van szükség ahhoz, hogy a XXI. Században versenyképes lehessen a régió, és Magyarország is – szögezte le a kormányfő. Hozzátette: a MOL ilyen vállalat. A magyar kormánynak mindig ki kell állnia a magyar emberek érdekeiért. Ezt tettük a mai napon és ezt fogjuk tenni a jövőben is – zárta bejelentését a miniszterelnök.

 

Csütörtökön jelentik be a fix deviza árfolyamokat

 

Szijjártó Péter a bejelentést követően arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a nemzetgazdasági miniszter a keddi kormányülésen beszámolt a Bankszövetséggel folytatott tárgyalások részleteiről. Mint fogalmazott, már csak apró technikai kérdések pontosítása van hátra, és a megállapodás részleteiről a tárcavezető csütörtökön ad majd tájékoztatást.

 

A miniszterelnök szóvivője kitért a nyugdíjrendszer átalakításának parlamenti vitájára is. Kifejtette: az egyik koncepciót már a T. Ház elé terjesztették, de ezen kívül két másik alternatíva is megvitatásra kerül, emellett pedig várják a szociális konzultáció eredményeit is.

 

Szijjártó Péter végül a rendvédelmi szakszervezetekkel folytatott tárgyalásokról szólt. Mint mondta, a kormány megtette észrevételeit Pintér Sándornak, aki még a héten ismét találkozik a szakszervezeti vezetőkkel, míg a következő héten a belügyminiszter mellett Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz a tárgyalásokon.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.