Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 18 vendég böngészi
"Nehéz erről beszélni" - Hoffmann lelken rúgta Pokornit Nyomtatás E-mail
2011. május 27.

Pokorni Zoltán sem oktatási államtitkár, sem miniszter nem kíván lenni, az oktatási bizottság elnökeként él azzal a lehetőséggel, hogy megfogalmazza álláspontját - erről a Fidesz alelnöke csütörtökön nyilatkozott az MTI-nek annak kapcsán, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár etikai vizsgálatot kezdeményezett ellene. "Nehéz erről érzelmek nélkül beszélni" - kezdte mondandóját a fideszes politikus.

 

Az oktatással kapcsolatos törvények megalkotása évtizedekre fogja meghatározni akár több generáció életét Magyarországon, ezért egyetlen kérdést sem lehet a szőnyeg alá söpörni - fogalmazott Pokorni Zoltán. Hangsúlyozta, olyan horderejű ügy ez, amely fontosabb annál, semhogy valaki megsértődjön vagy nehezen viselje, esetleg személyes sértésnek vegye a szakmai véleményt. Sem oktatási államtitkár, sem oktatási miniszter nem kívánok lenni, ám az oktatási bizottság elnökeként módom van megfogalmazni az álláspontomat - mondta.

 

Hoffmann Rózsa
Hoffmann Rózsa
Fotó: Fazekas István

 

"23 éve politizálok, de még soha nem vonta senki kétségbe az erkölcseimet" - fogalmazott a fideszes szakpolitikus, hozzátéve: annak idején azért csatlakozott a Fideszhez, mert azt látta, annak politikusai egyenesen beszélnek, azt mondják, amit gondolnak és úgy is cselekszenek. Kiemelte: számtalan szakmai, oktatási vitában vett részt, és sokszor vitatkozott a politikai térfél túloldalán állókkal vagy a vele együtt dolgozó politikustársaival is. "A becsületemről azonban még nem folytattam vitát senkivel. A mi pártunkban, Fidesz-tagok között eddig ez nem volt szokás. Ám nem tehetek mást, állok elébe" - mondta Pokorni Zoltán.

 

A Magyar Hírlap hozta nyilvánosságra, hogy Hoffmann Rózsa KDNP-s oktatási államtitkár - aki kettős, fideszes és KDNP-s párttagsággal rendelkezik - etikai eljárást szándékozik indítani a fideszes politikussal szemben. A Fidesz etikai bizottsága megkapta Hoffmann Rózsa beadványát, amelyben vizsgálatot kezdeményez Pokorni Zoltán ellen, a testület azonban még nem döntött róla - közölte a Fidesz-frakció sajtófőnöke szerdán az MTI-vel. Az ügyről már tájékoztatták Orbán Viktor miniszterelnököt is.

 

A Népszabadság és a Magyar Nemzet szerdán azt írta, nem etikai vizsgálat várható az államtitkár és a fideszes oktatáspolitikus vitájának ügyben; előbbi arról is beszámolt, hogy tisztázó beszélgetést tartanak majd. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerdán az MTI-nek azt mondta, hogy szakmai kérdésekben, elvi, eszmei álláspontokban és személyes síkon lát tisztáznivalót Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke között. Úgy fogalmazott: mindkettejük védelmében szerencsés lenne, ha Pokorni Zoltán nem adna okot olyan találgatásokra, hogy "utódját azért bírálja, mert személyes ambíciói útjában áll".

 

(hirszerzo.hu)

 

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.