Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 86 vendég böngészi
ÚJPESTI SIKER AZ SZTK ÜGYÉBEN - Októbertől a város működtetheti a szakrendelőt Nyomtatás E-mail
2011. május 31.

Küzdelmes, éles vitát követően a kerület győzelmével ért véget az újpesti SZTK átvételéről szóló előterjesztés tárgyalása a Fővárosi Közgyűlésben. Bár a szocialisták nem támogatták, a budapesti képviselők többsége május 25-én felhatalmazta Tarlós István főpolgármestert: október elejéig végezze el mindazokat a teendőket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a Főváros átadja Újpestnek a szakrendelő működtetését.

 

Mint ismert, Wintermantel Zsolt polgármester egyik első intézkedése volt, hogy az ellátás érzékelhető javítása érdekében kezdeményezze a fővárosnál az SZTK átvételét. Erre már hivatalba lépése előtt ígéretet tett, amikor maga is az ezt támogató újpesti civilek aláírásgyűjtése mellé állt.

 

Az újpesti képviselő-testület február 8-án döntött arról, hogy saját tulajdonba venné a Görgey úti járóbeteg szakrendelőt. Mint az ülés jegyzőkönyvéből kiderül, az MSZP és a Jobbik képviselői nem vettek részt az ülésen. A döntéssel lehetőség nyílik arra, hogy 30 év után az épületet végre felújítsák, hiszen mára rettenetes állapotba került. Az önkormányzat erre a célra korábban már felajánlott a főváros számára több százmillió forint önrészt, a munkák finanszírozását segítő 800 millió forint értékű uniós pályázat előkészítését is kifizette, mégsem történt semmi.

 

Időközben gazdasági számítások kezdődtek, a Görgey úti rendelő átépítése, avagy egy új rendelő felépítése lenne-e a megoldás. Bármilyen döntés is születik, az első lépés az önkormányzati tulajdonba vétel, amely előtt most megnyílt az út.

 

(ujpest.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.