Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 63 vendég böngészi
Jótékony újpestiek - Wintermantel Adrienn személyesen adta át a játékokat Nyomtatás E-mail
2011. június 09.

 

A gyermeknap alkalmából indult az a gyűjtési akció, amelynek eredményeként csütörtökön három intézmény is játékokkal gazdagodott. A kezdeményezés fővédnöke, Wintermantel Adrienn, a polgármester felesége volt.

 

Wintermantel Adrienn adja át a játékokat

 

Mindenütt meglepett arcok fogadták a néhány fős küldöttséget, amikor belépett a kapun. Wintermantel Adrienn, Kanyok Éva, a MagicBox játékbolt – az akció főszponzora – képviselőjének (és néhány nagy kartondoboz) társaságában érkezett meg kora reggel a Görgey úti szakrendelő gyermekrendlőjébe.

 

Ide a jótékonysági akció keretében összegyűjtött játékokon kívül, a Polgármesteri Hivatal ajándékát is elhozta: egy műanyag asztalkát, három székkel. Dr. Lengyel Zsuzsanna, a rendelő vezetője és munkatársai segítségével szinte azonnal nekiláttak összeszerelni az apró, színes bútordarabokat, és tíz perc se telt bele, a rendelő egyik szegletében vidám játszósarok díszelgett.

 

Mint arról már korában beszámoltunk, a gyereknap alkalmából a MagicBox karitatív akciót szervezett, amelynek lényege az volt, hogy a bolt gyermeknapi programjára minden érdeklődő számára egy megunt játék volt a belépő. Szép számmal gyűltek össze a játékok, olyannyira, hogy a szakrendelőnek adományozott dobozok átadása után a kis küldöttség az Aradi utcai Csányi Óvoda felé vette az irányt. Szaitzné Gregosits Anna az intézmény vezetője kikerekedett szemekkel nyitott ajtót, amikor pedig meglátta a dobozokat és azok tartalmát, a szó szoros értelmében könnybe lábadt a szeme.

 

Nagy volt a meglepetés

 

Kiderült, hogy az adományokon kívül Wintermantel Adrienn személyesen is vásárolt néhány új játékot, amelyeket szintén a csomagokba rejtettek. Egyedül Adrienn asszony tudná megmondani, hogy a sokszáz játék közül melyik származott tőle.

 

A jótékonyságban egyébként is rendszeresen jeleskedő Adrienn asszony elmondta, hogy az ajándékokból még a Rózsaliget Bölcsőde apróságainak is jut ma. Három intézmény nem kevés, de azért jóval több van Újpesten, ezért természetes, hogy nem hagyjuk abba a gyűjtést. Szeretném, ha előbb-utóbb minden újpesti gyermek részesülne az újpestiek jótékonykodásának áldásaiból – mondta a polgármester felesége.

 

(ujpest.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.