Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 66 vendég böngészi
Tornaszoba a Leiningen oviban Nyomtatás E-mail
2011. június 10.

Harminchat négyzetméter, 25 évi várakozás . Így foglalható össze röviden a Leiningen Utcai Óvoda június 9-i, péntek délelőtti tornaszoba avatása. A nagycsoportos ovisok tornabemutatója volt a kezdet, de valamennyi csoport kipróbálta a tornaeszközöket. Örömüket megosztották a jelenlévő vendégekkel: Wintermantel Zsolt polgármesterrel valamint Molnár Szabolcs alpolgármesterrel is.

 

A polgármester és a gyerekek

 

A 9x4 méteres tornaszobára régóta vártak az ovisok. Mint ahogyan Szabó Tiborné óvodavezető mondja, Újpest egyik „szépkorúnak” számító óvodájában már elődei idejében felvetődött a tornaszoba kialakításának gondolata. A sportfoglalkozásokat a kicsik saját csoportszobájukban tartották ez ideig. Egy-egy testedzéses foglalkozás előtt, - amelynek nagy a helyigénye - a kis bútorok tologatása jelezte a rajtot, majd vissza kellett állítani az eredeti elrendezést. Miközben az ovisok és az óvó nénik ezeket a feladatokat is elvégezték, sóvárogva gondoltak az új építésű ovikra, ahol már EU-s követelmény a tornaszoba. A torna, a mozgás pedig amellett, hogy minden gyermek lételeme, a testi-, lelki fejlődésre, a beszédre rendkívül jó hatással van.

 

Végül is minden jó, ha a vége jó - fogalmaz az óvodavezető asszony- , mert az önkormányzat jóvoltából valóra válhatott az álom. A két nyitott terasz egyikéből lett a tornaszoba, de a hatalmas udvar lehetőséget nyújtott a terasz kialakítására, így a korábbi pótlására is.

 

Wintermantel Zsolt polgármesterörömmel figyelte az kicsik és a nagyok önfeledt játékát. – Nem került tíz millió forintba sem a tornaszoba kialakítása, és az igazán költség hatékony megoldásra lehetőséget nyújtott, hogy a födém kialakításával lehetett szobává, azaz tornaszobává alakítani a teraszt. A felújítás pedig mindössze 2 hónapot vett igénybe. Több újpesti oktatási-nevelési intézmény vár kisebb-nagyobb felújításra, erőnkhöz mérten sorjában végezzük is ezeket – összegezte a polgármester.

 

A polgármester és a gyerekek

 

Amíg a felnőttek pénzről, megvalósult álmokról cseréltek gondolatot, az ovisok alig várták, hogy belépjenek az új birodalomba. Hiszen ami a bácsiknak, néniknek rekord gyorsaságúnak számító 2 hónap volt, számukra nagyon is hosszú időnek tűnt. A kőművesmunkák, a festés, a padozat kialakítása, a bordásfal rögzítése okán elkerülhetetlen zajok végigkísérte a mindennapokat. A balesetveszélyes helyet messziről el kellett kerülniük, hiába kukucskáltak érdekelődve az udvar felől. A játék öröme, a felszabadult kacagás, a játékos feladatok boldogsága visszatükröződött a kipirult arcocskákon. A kedves vendégeket pedig az esemény örömére saját készítésű rajzzal, festménnyel ajándékozták meg.

 

A polgármester megelőzőleg a Bajza utcai Általános Iskola sportprogramján, a Bajza Hajszán vett részt.

 

(ujpest.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.