Névnap

Ma 2018. január 22., hétfő, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 22 vendég böngészi
Lázár: Az ilyen privilégiumokat meg kell szüntetni | +videó Nyomtatás E-mail
2011. június 14.

Lázár János a Péntek 8 vendége volt. A frakcióvezető a műsorban többek közt a rendvédelmisekre vonatkozó korkedvezményes nyugdíjakról beszélt. A parlament megszavazta az erről szóló alkotmánymódosítást. A javaslat egyik előterjesztője, Lázár János korábban hangsúlyozta: a módosítás csak az egyenruhásokat érinti, az egyéb ágazatok dolgozóit, köztük a bányászokat vagy a vegyészeket nem.

 

A szigorítás alól az 57 évnél idősebb rendőrök, tűzoltók, börtönőrök mentesülnének. Azoktól a korkedvezményes nyugdíjasoktól viszont, akik munkaképesek, meg is lehetne vonni a járandóságot.

 

 

A rendvédelmisek korkedvezményes nyugdíjával kapcsolatban a frakcióvezető kifejtette: nagyon furcsa működési mechanizmusokat kell megváltoztatni. Hetvenéves bírók fizetést kapnak, a negyvenéves rendőrök pedig nyugdíjat, normális ember erre azt mondja, hogy nem tartható ez az állapot. Azonban Magyarország megváltoztathatatlan az ilyen privilégiumok megszüntetése nélkül.

 

Arról, hogy kikre fog vonatkozni a nyugdíjszabályok változtatása a frakcióvezető elmondta: gerjesztett vita folyik a társadalomban, ugyanis széles támogatást nem tudtak nyerni ügyüknek a volt katonák, rendőrök vagy tűzoltók. Ezért tudatos politikai törekvés a szocialisták részéről, hogy más szakszervezeteket is rákapcsoljanak a rendvédelmisek megmozdulásaira, és félrevigyék az egész diskurzust. A KDNP és a Fidesz-frakció álláspontja egyértelmű; a kormány, amikor megkereste a két frakciót, akkor a rendvédelmisekre vonatkozó szabályok átalakításához kért támogatást - vélekedik Lázár.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.