Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 31 vendég böngészi
Játszóteret avattak a Rex Állatszigeten - Két hét alatt felépítették a gyerekeknek Nyomtatás E-mail
2011. június 14.

Wintermantel Zsolt polgármester adta át az önkormányzat 5 millió forintos támogatásával megvalósult játszóteret.

 

A Tanévzáró Gyermeknap változatos programmal várta az érdeklődőket a káposztásmegyeri Rex Állatszigeten. Már reggel kilenc órától érkeztek a gyerekek, természetesen egy-egy nagyobb testvér vagy a szülők kíséretében, hogy jól kiszórakozzák magukat. Izgalmas műsort állítottak össze a rendezők, játszott a Kolompos együttes, musical-szakos diákok tartottak bemutatót, és bűvész is szórakoztatta az aprónépet.

 

A polgármester a gyerekekkel közösen adja át az új játszóteret

 

A gyerekek közelről ismerkedhettek meg az állatokkal, a ma már otthonra lelt kutyusokkal. Szakképzett gondozók beszélgettek a kicsikkel, akik nem felejtették el megmondani, hogy milyen fontos az állatok tisztelete és szeretete. Természetesen kutyabemutató is gazdagította a programot, a Rex Tanoda nebulói adtak számot tudásukról.

 

A gyermeknap programjához szorosan kapcsolódott egy ünnepi esemény is. Wintermantel Zsolt polgármester egy pazar játszóteret avatott fel, adott át a gyerekeknek, amelyet a srácok a nemzeti színű szalag átvágása után, azonnal birtokba is vettek.

 

Wintermantel Zsolt és Király Péter
Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere és Király Péter a REX Kutyaotthon alapítvány alapítója

 

Nagy öröm számomra – mondta a polgármester - hogy itt, az állatszigeten átadhattam ezt a gyönyörű játszóteret. Nem szabad elfelejteni, hogy évekkel ezelőtt, ezen a területen még nem volt semmi, most pedig egy több hektáros, fantasztikus park várja a látogatókat. Ide sok gyerek kilátogat, hiszen szinte valamennyi kicsi kedveli a kutyákat, és magam is sokszor jártam már itt a gyerekeimmel. A játszótérrel tovább gazdagodott a sziget, és meggyőződésem, jól tette az önkormányzat, hogy támogatta elkészültét.

 

A gyerekek hamar birtokba vették az új játszóteret

 

A polgármester elmondta, ötmillió forinttal támogatták a beruházást, és megnyitójában külön köszönetet mondott a kivitelezőknek azért, hogy rövid két hét alatt felépítették a játszóteret.

 

(ujpest.hu - GG)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.