Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 40 vendég böngészi
Nagy Anna: Mindenképpen nagy siker a szociális konzultáció Nyomtatás E-mail
2011. június 16.

Az, hogy egymillió ember veszi a fáradságot, és érdemben válaszol a feltett kérdésekre, mindenképp nagy siker - válaszolta Nagy Anna a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában arra a kérdésre, hogy Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivőhöz hasonlóan óriási sikernek tartja-e a szociális konzultáció kérdőíveire érkezett válaszokat.

 

A kormányszóvivő azt mondta: az adatvédelmi biztosnak szerencsés lett volna rögtön az elején jelezni a vonalkóddal kapcsolatos kifogásait, amikor még nem kezdődött el a munka.

 

 

Arra a felvetésre, hogy a közmunkásoknak a jövőben a minimálbérnél kevesebb pénz juthat, Nagy Anna azt mondta: külön kormányrendelet rögzíti majd, mennyit kaphat egy közmunkás. Ettől azonban fontosabb, hogy minden második aktív embert vissza lehessen vezetni a munka világába.

 

Jelezte: egyfelől bővül azon munkák köre, melyeket közmunkások végezhetnek, másfelől bővül a foglalkoztatók köre is. Nemcsak önkormányzatok, hanem civil szervezetek, állami vállalatok, egyházak is alkalmazhatnak közmunkást. Leszögezte: ha csak a fele dolgozik azoknak, akik dolgozhatnak, az nem tartható állapot. Jelenleg 120 ezer közmunkás van, a tervek szerint 300 ezret állítanának munkába.

 

Beszélt arról is, hogy azok vehetik igénybe a rögzített devizaárfolyam jelentette könnyítést, akinek nincs 90 napon túli tartozása a bank felé. (Akinek három hónapnál több elmaradása van, azoknak az otthonteremtési kamattámogatás jelenthet segítséget, vagyis az, ha kisebb lakásba költöznek.) Nem veheti igénybe a segítséget az sem, aki már részt vesz valamely bank által korábban indított hitelkönnyítő programban. Nem segíthet az árfolyamgátat azon sem, akinek 20 millió forintnál nagyobb a hitele.

 

(hirado.hu-Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.