static-aside-menu-toggler
gkSearch

Amint az közismert, a Nemzeti Adat és Információvédelmi Hivatal négymillió forintra büntette az Újpesti Polgármesteri Hivatalt.

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Újpesti Szervezete és az Újpestért Egyesület felszólítja Déri Tibor momentumos polgármestert és Kanász-Nagy Máté LMP-s alpolgármestert, az LMP társelnökét, hogy vállalják tetteikért a felelősséget és a saját zsebükből fizessék ki azt a négymillió forintos büntetést, amit tudatosan, előre megfontolt szándékkal elkövetett törvénysértéseik következményeként, 22 000 újpesti nyugdíjas személyes adataival történt visszaélésük miatt szabott ki a Nemzeti Adat és Információvédelmi Hivatal az Újpesti Polgármesteri Hivatalra.

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség és az Újpestért Egyesület önkormányzati frakciói az Újpest + Megbecsülés program tárgyalása során végig jelezték, hogy a rendelet törvénysértő. Azt kérték Déri Tibor polgármestertől, hogy vonja vissza és utasítsa az előkészítésért felelős Kanász-Nagy Máté alpolgármestert, hogy a szociális ellátásokról és a személyes adatok védelméről szóló törvények rendelkezéseinek figyelembevételével javítsa ki a rendeletet, majd azt követően terjesszék újra a Képviselő-testület elé. Nem javították ki.

A Fővárosi Kormányhivatal két alkalommal is törvényességi felhívással élt, és a törvénysértő rendelet hatályon kívül helyezésére szólította fel Déri Tibor polgármestert. Figyelmen kívül hagyták a törvényességi felhívást.

A Magyar Államkincstár a 22 000 újpesti nyugdíjas jogellenesen megszerzett és jogosulatlanul tárolt személyes adatainak törlésére utasította a Polgármesteri Hivatalt. Nem törölték az adatokat, hanem jogosulatlanul felhasználták.

Déri Tibor és Kanász-Nagy Máté egyik hivatal felszólításának sem tett eleget.

A Nemzeti Adat és Információvédelmi Hivatal négymillió forintos büntetést szabott ki a Polgármesteri Hivatalra, mert a Polgármesteri Hivatal az Újpest + Megbecsülés program végrehajtása során 22 000 újpesti nyugdíjas személyes adatait jogosulatlan kezelte.

Bebizonyosodott, hogy a rendeletalkotás és a végrehajtás folyamatában Déri Tibor és Kanász-Nagy Máté tudatosan követték el a törvénysértéseket. Ezért arra szólítjuk fel őket, hogy tetteikért vállalják a felelősséget, és ne a Polgármesteri Hivatallal fizettessék ki a négymilliós bírságot, hanem fizessék meg ők maguk, akik hatalmukkal visszaélve, előre megfontolt szándékkal kárt okoztak az újpestieknek!

 

Bartók Béla, a Fidesz Újpesti Szervezetének elnöke
dr. Kató Balázs, az Újpestért Egyesület elnöke
Nagy István, a Fidesz-Újpestért Egyesület frakciószövetség vezetője
dr. Dabous Fayez, az Újpestért Egyesület önkormányzati frakciójának vezetője

Déri Tibor és Kanász-Nagy Máté fizesse meg a büntetést! https://ujpestifidesz.hu/images/content_img/2021/05/derikanasz.jpg Super User