Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 82 vendég böngészi
Utoljára ülésezik a Ház a nyári szünet előtt Nyomtatás E-mail
2011. július 07.

A nyári szünet előtt jövő hétfőn ülésezik utoljára az Országgyűlés, amely közel húsz törvényjavaslatról zárószavaz. A parlament a nyári szünetet követően legközelebb szeptember 12-én ülésezik újra. Kövér László szabályozná a képviselők parlamenti viselkedését. Már augusztus közepétől tilos a dohányzás az Országházban.

 

Az utolsó ülést előkészítő csütörtöki házbizottsági tanácskozást követően Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy hétfőn szavaznak többek között a honvédelemről és a honvédségről, illetve az egyházakról szóló előterjesztésekről, a választási törvények módosításáról, valamint a Magyar Művészeti Akadémiáról. Döntenek a köztársasági elnök javadalmazásáról és jogállásáról, az alapvető jogok biztosáról, az információszabadságról rendelkező javaslatról, továbbá az elektronikus hírközlési törvény módosításáról és a földtörvényről.

 

Az őszi első plenáris ülést egy bizottsági hét előzi meg a törvényalkotói munkában.

 

Kövér László szabályozná a képviselők parlamenti viselkedését

 

Az Országgyűlés elnöke kidolgoz egy olyan szabályzatot, amely világos, kiszámítható rendelkezéseket és szankciókat is tartalmaz a parlamenti képviselők plenáris ülésen való viselkedésével kapcsolatban. Kövér László szerint ugyanis az elmúlt időszakban a parlament plenáris ülésén több képviselő viselkedésével, megszólalásával írott és íratlan szabályokat hágott át - tájékoztatta az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság csütörtöki tanácskozását követően az MTI-t.

 

Altorjai Anita elmondta: ez a kérdés annak kapcsán vált aktuálissá, hogy Novák Előd, a Jobbik képviselője június 27-én hangosbeszélőn szólalt fel a plenáris ülésen. Kövér László a szabályzat szükségességét néhány képviselő magatartásával indokolta. Szerinte például Novák Előd "atipikusan" viselkedett az Országgyűlésben; a parlament elnöke a házbizottsági tanácskozáson azt kérte a jobbikos képviselőtől, hogy "hagyjon fel az ilyen magatartással".

 

Már augusztus közepétől tilos a dohányzás az Országházban

 

Bár a vonatkozó jogszabály csak 2012. január 1-től tiltja a dohányzást a középületekben, az Országgyűlés elnöke már augusztus közepétől megszünteti a cigarettázási lehetőséget az Országházban. Kövér László a parlament elnöke ezt csütörtökön, a házbizottság ülésén jelentette be - tájékoztatta az MTI-t Altorjai Anita. Az Országgyűlés sajtófőnöke elmondta, hogy a házelnök döntése értelmében az Országház épületében augusztus 15-től megszűnik a dohányzóhelyiség használatának lehetősége. Ez azt jelenti, hogy a Parlamentben nem, csak az épület körül, illetve az Országház udvarán kijelölt helyeken lehet majd dohányozni - közölte. Az Országgyűlés nemrégiben fogadta el a nemdohányzók védelméről szóló jogszabályt, amelynek értelmében jövő év január 1-től a közintézményekben és azok 5 méteres körzetében nem lehet rágyújtani.

 

(MTI-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés