static-aside-menu-toggler
gkSearch
Kép forrása: MTI-fidesz.hu

A baloldal 1148 módosító javaslatot nyújtott be a jövő költségvetéshez, amelyek elfogadásuk esetén 8800 milliárd forinttal "borítanák fel" a benyújtott tervezetet - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videoüzenetében hétfőn.

Kiemelte: csak a Jobbik javaslatai háromszorosan költenék el a költségvetés rendkívüli tartalékát.

Csak a Jobbik javaslatai háromszorosan költenék el a költségvetés rendkívüli tartalékát.

A LMP frakciójának tagjai nem csak adóemeléssel, de újfajta adók bevezetésével is sújtanák a vállalkozásokat - jegyezte meg. A szén-dioxid adó bevezetése például 200 milliárd forintos terhet, a repülőjegy adó 10 milliárd forintos terhet jelentene - tette hozzá.

A tárcavezető felidézte, hogy a Párbeszéd újra "az alapjövedelem bevezetésének ötletével próbálkozik", ami a költségvetés kiadásait 1400 milliárd forinttal növelné. A javaslat szerinte megtévesztő és igazságtalan is egyben, ugyanis munkavégzés nélkül, alanyi jogon követel jövedelmet mindenkinek.

Egy másik javaslatban valótlanul állítják, hogy kábítószer-megelőzésre jövőre egy forint sem áll rendelkezésre a tervezetben - tért ki rá a miniszter. Ezzel szemben az egészségügyi ellátási és fejlesztési feladatok 7 milliárd forintos előirányzata biztosítja erre a célra a forrásokat - tette hozzá.

Varga Mihály aláhúzta: az átgondolatlan és sokszor egymásnak is ellentmondó javaslatok adóemeléssel vagy eladósodással járnának. Arra is kitért, hogy a költségvetési törvényjavaslat 250 szakember három havi munkájával készült el. A jogszabálytervezetben úgy biztosítja a kormány a forrásokat a gazdaság újraindításához, a családok és a vállalkozások támogatásához, a nyugdíjasok megbecsüléséhez és az adócsökkentéshez, hogy közben a hiányt és az adósságot is újra csökkenő pályára állítja - fűzte hozzá.

"A költségvetés tervezésekor csak a felelős, a pénzügyi egyensúlyt megőrző javaslatokat tudjuk támogatni"

- zárta gondolatait a pénzügyminiszter.

A baloldal javaslatai 8800 milliárd forinttal borítanák fel a költségvetést https://ujpestifidesz.hu/images/content_img/2021/06/vm0607.jpeg Super User