Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 31 vendég böngészi
Kormányozni nem tudnak, választani nem akarnak Nyomtatás E-mail
2008. december 19.
A Fidesz elnöke kijelentette: a 2009. évre vonatkozó költségvetés jogszabálysértő. A költségvetésnek törvényi előírásai vannak: átláthatónak, megbízhatónak kell lennie, valóságos adatokat kell tartalmaznia. Ha egy költségvetés gazdasági teljesítménynövekedésre számít és közben az önkormányzatoknál bevételnövekedést tervez, az nem felel meg a valóságnak.


A mostani vergődő kormányzat reménytelenül alkalmatlan feladatainak ellátásra. A Fidesz elnöke kifejtette, a jelenlegi helyzetről egyre gyakrabban jut eszébe a rendszerváltás, hiszen ugyanazok vannak kormányon, akik húsz évvel ezelőtt. A hasonlóság abban is megmutatkozik, hogy ugyanolyan válsághelyzet van, és ugyanúgy csőd fenyegeti az országot. Húsz évvel ezelőtt a Fidesz úgy fogalmazott a helyzetet jellemezve, hogy a hatalmon lévők Kormányozni nem tudnak, választani nem akarnak. Ez a mondat érvényes 2008-ban is.

Orbán Viktor kifejtette, hogy míg Nyugat-Európában családok százezrei és milliói élnek meg családi vállalkozásokból, Magyarországon ez nem lehetséges. Ha egy család elkezdené számba venni, hogy milyen akadályokat kell leküzdenie és csinálnának egy gyors pénzügyi tervet, rögtön belátnák, hogy nem is érdemes belevágni, mert a dolog reménytelen. Az előbbiek jól mutatják, hogy mi a baj a mai magyar gazdaságban.  A fő gond, hogy ma a vállalkozó kedvű magyaroknak nincs gazdasági szabadsága. A magyar emberek, a családok, gazdasági értelemben gúzsba vannak kötve. A gazdasági szabadság hiánya alkalmatlanná teszi az országot, hogy kibírja, túlélje vagy akár megújulva kerüljön ki ebből a pénzügyi válságból. Az ország gazdasági börtönben sínylődik, ezért képtelen az európai uniós lehetőségekkel élni.

 
A kormány ma számokkal, összegekkel és százalékokkal foglalkozik. Az érvelésüket figyelve megállapítható, hogy a mai magyar kormánynak nincs gazdaságpolitikája, csak pénzügypolitikája. Ez utóbbihoz csak számok, képletek kellenek, de gondolatok, friss ötletek és valóságismeret nem. Bele kell nyúlni a másik zsebébe, ezt a zsebtolvaj is tudja. Tisztában van vele, ha benyúl a zsebbe és elveszi a pénzt, akkor neki több lesz. Ebben merül ki ma a válságkezelés a szocialista kormány részéről.

A Fidesz nem akar mást, minthogy Magyarország - mint nemzet és a magyar családok, emberek - a maguk urai lehessenek. Mint kifejtette, a Fidesznek nemcsak pénzügypolitikája, hanem gazdaságpolitikája is van. Olyan politikát javasolunk az országnak, amelynek lényege a dolgozók és a támogatásban részesülő rétegek közötti egyezség – mondta a pártelnök, aki úgy látja tartós biztonságot és jólétet csak munkából és gazdaságnövekedésből lehet teremteni.

 Míg 1989-ben a politikai szabadságért kellett küzdeni, most egy gazdasági szabadságharcot kell megvívni. Magyarország sokkal többre képes, mint amit jelenleg a szocialista gazdaságpolitika börtönében fel tud mutatni. A magyarok bizonyítani akarnak. A Fidesz feladata ezért túl azon, hogy hangot ad az emberek dühének és elkeseredettségének, az e mögött húzódó bizonyítási vágyat is felszínre hozza. „Határozottan állítom, hogy mi másképpen tudunk vezetni egy országot és másképpen tudunk kezelni egy válságot, mint a mostani kormány” - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: van más út, ez pedig a magyar gazdaság felszabadítása, ehhez azonban politikai változás kell.

 

(forrás: orbanviktor.hu)

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!
Kattintson a képre a teljes videó megtekintéséhez!

 

 

 

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.