Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 54 vendég böngészi
Boruzs, az álláshalmozó Nyomtatás E-mail
2009. január 05.
Bruttó háromszázezer forinttal többet vihet már haza havonta a fővárosi SZDSZ elnöke, akit ősszel emeltek tisztségébe. Boruzs Andrást szeptemberben 38:30 arányban választották meg a szabad demokraták budapesti választmányának élére Takács Gáborral szemben. Nem telt bele sok idő, és a Fővárosi Vízművek Zrt. felügyelőbizottságában kapott helyet, s rögtön a testület elnöke lett. Egykori párttársát, Dancs Gábort váltotta fel, aki augusztusban mondott le fővárosi képviselői és tanácsnoki tisztéről, majd visszahívták a közműcégekben betöltött pozícióiból.

 

Dancs mandátuma Szabadai Viktornak jutott, aki Boruzs előtt volt a párt fővárosi elnöke. Boruzs pártbeli karrierje júniusban kapott új erőre, amikor az SZDSZ elnökválasztásán a Kóka János bukását és Fodor Gábor győzelmét hozó voksoláson a mandátumvizsgáló bizottságot vezette.

 

 


A szabadság igazi madara, avagy Boruzs Andrásnak a magas tisztséghez számos tiszteletdíj is dukál (Fotó: Hegedüs Róbert)   


Az újdonsült fővárosi elnöknek azonban már újpesti képviselőként sikerült önkormányzati cégek vezető testületeinek élére jutnia. A fővárosi és az újpesti önkormányzat és vagyonkezelő társaságaik tulajdonában lévő Észak-pesti Ingatlan- és Térségfejlesztési Zrt.-t (ÉPÍT), valamint az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. (UV) felügyelőbizottságának elnöki széke is neki jutott.


Az ÉPÍT-be a főváros, az UV-ba Újpest delegálta, az előbbiben 157 ezer, az utóbbiban 150 ezer forint a tiszteletdíja. Információink szerint az UV Zrt. egy szolgálati autót is biztosít neki, egy jól felszerelt több millió forintos Skoda Octaviát. Az autó nullkilométeresen kerülhetett az fb-elnök korlátlan magánhasználatába, az UV állja a lízingdíjat (ez információink szerint havonta 160-190 ezer forint), a szervizköltségeket és a benzinvásárlásokat is.
Albrecht Péter, az UV Zrt. vezérigazgatója lapunk megkeresésére azt mondta, a jövő héten és csak szóban hajlandó tájékoztatást adni a kocsi használatáról.

Az SZDSZ országos tanácsában is helyet kapó politikus nemcsak az említett társaságok felügyeletéért, hanem képviselői munkájáért is részesül közpénzekből. Újpesten egyéni képviselőként 90 ezer forintos tiszteletdíjat vehet fel, ez kiegészül a bizottsági munkájáért járó 45 ezer forint pótlékkal. Boruzs András további 45 ezer forintot kap azért, hogy a káposztásmegyeri településrészi önkormányzatnak is elnöke, amihez irodahasználatot, reprezentációs keretet és titkárságot biztosít neki a IV. kerület.
Mint az érintettől megtudtuk, nem főállású képviselő, a BKV humánpolitikai főosztályán dolgozik. (Igaz, információink szerint ott még nemigen látták felbukkanni a tisztséghalmozó SZDSZ-est.) Hogy ezért mennyi pénzt kap, azt arra hivatkozva nem árulta el, hogy ennek nincs köze politikai szerepvállalásához.
Boruzs összes tiszteletdíja tehát 787 ezer forint plusz a BKV-s apanázs.

 


2009. január 06.

A BKV felügyelőbizottságának vizsgálatát kezdeményezi a testület tagja, Vitézy Dávid a fővárosi SZDSZ-elnök foglalkoztatása miatt.

 

A Magyar Hírlapban megjelent cikk alapján a BKV felügyelőbizottságának vizsgálatát kezdeményezi Vitézy Dávid. A testület tagja lapunkból értesült arról, hogy a fővárosi SZDSZ-szervezet elnökét a BKV humánerőforrás-szakemberként foglalkoztatja főállásban. Az érintett, Boruzs András kérdésünkre nem kívánta elárulni, hány forintért végzi ezt a munkát, mondván, ez nem tartozik politikai szerepvállalásához.

Vitézy Dávid szerint a liberális pártvezető szerződését a közelmúltban feltárt gyanús tanácsadói szerződésekhez hasonlóan fel kell tárni és nyilvánosságra kell hozni.

 


Vitézy Dávid


A fővárosi liberálisok első embere lapunknak kijelentette, áll a vizsgálat elé. Huszonhárom éve dolgozik a közösségi közlekedésben, ebből 18 évet a Volánbusznál töltött, 2007-ben került a BKV-hoz, Antal Attila tavaly márciusban lemondott vezérigazgató idején hívták át (nevét ő nem említette). Arról sem kívánt beszámolni, pontosan min dolgozik most, csak annyit: a vezérigazgató utasításai alapján látja el feladatát kötetlen munkaidőben.

Mint ahogy arról beszámoltunk, Boruzs András akár egymillió forint közpénzben is részesülhet önkormányzati cégekben viselt pozíciói után, újpesti városatyaként és BKV-dolgozóként. Azon kevés kerületi képviselő közé tartozik, aki háromszoros felügyelőbizottsági elnöknek mondhatja magát. A közelmúltban került a Fővárosi Vízművek Zrt. ellenőrző testületének élére, az Észak-pesti Ingatlan- és Térségfejlesztési Zrt.-ben és az Újpesti Vagyonkezelő Zrt.-ben már korábban megkapta ezt a feladatot. A három cégben összesen hatszázezer forintot vehet fel. A párt Országos Tanácsában is helyet kapó politikus az újpesti SZDSZ-t is irányítja, háromszoros önkormányzati bizottsági tag, a káposztásmegyeri részönkormányzat elnöke. Ezek további 180 ezer forint jövedelemkiegészítést hoznak a konyhára. 

 

 

(Zsidai Péter - Magyar Hírlap Online)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.