static-aside-menu-toggler
gkSearch
Súlyos korrupció gyanúja az újpesti baloldali önkormányzatnál

A sajtóban megjelent oknyomozó cikk alapján súlyos korrupció árnya vetül Újpest baloldali önkormányzati vezetésére: Déri Tibor polgármesterre, Trippon Norbert alpolgármesterre, és a vezetés valamennyi döntéshozó tagjára.

A cikkben bemutatott dokumentumok alapján számos megválaszolatlan kérdés merül fel és a városvezetés reakciói nem a tisztánlátást szolgálják, hanem sokkal inkább a történtek eltitkolását.

Újpest polgárai joggal várnak magyarázatot a történtekre, ezért arra kérjük Déri Tibort és Trippon Norbertet, hogy álljanak ki a nyilvánosság elé, és válaszolják meg a cikkben felvetett kérdéseket!

  • Van-e üzleti kapcsolat Újpesti Önkormányzatának, valamelyik intézményének, vagy tulajdonában álló cégnek a cikkben szereplő „Winkler, Barna és Társai Ügyvédi Iroda”-val?
  • Ha igen, akkor kérjük haladéktalanul és hiánytalanul hozza nyilvánosságra, hogy kik és kinek az aláírásával, mikor és milyen összegű szerződést kötöttek, a Demokratikus Koalícióhoz és Gyurcsány Ferenchez ezer szállal kötődő ügyvédi irodával!
  • Kérjük, hogy a baloldali városvezetés azonnal tájékoztassa az újpestieket, hogy a hatalomra kerülésük óta eltelt időszakban, mekkora összeget, mikor és milyen jogcímen fizetett ki ennek az ügyvédi irodának!
  • Kérjük Déri Tibort, hogy cáfolja, vagy erősítse meg azt a tényt, hogy az ő tulajdonában álló lakást megvásárló cég felügyelőbizottságának elnöke, az önkormányzattal szerződésben álló ügyvédi iroda egyik vezető ügyvéde.
  • Kérjük Déri Tibort, hogy tájékoztassa Újpest közvéleményét, hogy miért nem tüntette fel az éves vagyonbevallásában, hogy mennyiért értékesítette a korábbi lakását!

Mivel a korrupció gyanúja csak az ingatlanért kifizetett ár és a kifizetés körülményeinek ismeretében tisztázható, ezért azt javasoljuk Déri Tibornak, hogy hozza nyilvánosságra az adásvételi szerződést és az értékesítés körülményeit, mert csak így tudná bizonyítani, hogy nem történt korrupció.

Abban az esetben, ha nem hozza nyilvánosságra a kért információkat, úgy kénytelenek vagyunk azt feltételezni, hogy a cikk tartalma és következtetései teljes mértékben fedik a valóságot, és ebben az esetben a körülmények tisztázása már a nyomozó hatóságok feladata lesz.

Súlyos korrupció gyanúja az újpesti baloldali önkormányzatnál https://ujpestifidesz.hu/images/content_img/2024/04/56753674859.jpg Super User